Fixa materialet till taket (vi listar företag)

Innan du kan sätta igång med takrenoveringen behöver du material. På den här sidan har vi samlat information om olika företag och varumärken som är bra att känna till när du ska byta, renovera eller lägga ett helt nytt tak. Det handlar i det här fallet om byggvaruhandlare och takpannetillverkare.

Denna sida ska helt enkelt fungera som en startpunkt eller resurs när du vill veta mer om vilka aktörer som finns på den svenska takmarknaden.

takläggare

Köp takpannor till huset

En stor del av kostnaden för takrenoveringen består av material. Här ingår bland annat pannorna, men även alla andra delar som takdukar, ventiler, isolering och så vidare.

Tre aktörer:

  • Först och främst har vi Monier; ett stort företag som finns över hela Norden samt flera baltiska länder. Monier är en takpanneleverantör. De tillverkar och levererar alla möjliga typer av pannor, från tegelpannor till betongpannor och allt annat som kan komplettera taket. Deras tegel- och betongpannor tillverkas i Sverige.

 

  • Benders är ett annat företaget som erbjuder takpannor. De har specialiserat sig på att utveckla och förfina sina betongtakpannor. Om du vill ha betongpannor av högsta möjliga kvalitet så är Benders ett utmärkt alternativ. De erbjuder även lertegeltakpannor och har en bra hemsida som du kan använda dig av för att räkna ut hur många takpannor du behöver och vad din renoveringskostnad kommer att landa på. Det svenska företaget har tillverkat takpannor sedan 1960-talet och är bland de företag som har högst anseende idag.

 

  • Wienerberger är ett tredje företag som du bör ha koll på. De erbjuder tegeltakpannor och har i skrivande stund 16 av de mest moderna fabrikerna i världen. Wienerberger har en lång historia. Företaget grundades redan 1883 och de tillverkar alla möjliga produkter men i första hand är de experter på tegel.

Detta är bara tre av många fler företag som erbjuder takpannor på marknaden. Som du märker har vi fokuserat på två typer av takpannor: betongpannor och tegelpannor. Det beror på att dessa är de mest populära pannorna idag. Du kan även hitta många andra typer av pannor, exempelvis plåtpannor och fibercementpannor.

Byggvaruhus

Du kan oftast köpa allt du behöver till taket hos Monier, Benders eller Wienerberger, men ibland kan det vara smartare, billigare eller snabbare att köpa dina produkter hos ett byggvaruhus. Det finns flera stora företag att välja mellan i Sverige.

Först och främst har vi Bygghemma, en stor byggvaruhandlare som erbjuder byggprodukter på nätet. Förutom Bygghemma har vi även Byggmax. Bägge har bra hemsidor att använda sig av. Många gånger kan du även hitta tips, guider och annat som är bra att känna till.

Ett annat företag som förvisso inte är svenskt, men som har funnits i Sverige sedan 1996 är K-rauta. Detta finska företag erbjuder både produkter och tjänster för bygg, badrum och allt annat som har med hem och trädgård att göra. Hos K-rauta kan du bland annat hitta bra byggställningar, en investering som kan vara väl värd att göra om du äger ett hus. Med en egen ställning kan du få ned din takrenovering kostnad eftersom du enklare kan utföra många delar av jobbet på egen hand.

Har du redan lagt taket? Då är det dags att se över det nya taket ordentligt.

Rekommenderar du ett annat företag? Kommentera och berätta om dina erfarenheter!