Takmontörer Stockholm

Den som letar efter en bra takmontör kan på många sätt skatta sig lycklig om hon bor i Stockholmsområdet. Utbudet där är helt enkelt bäst i Sverige, både vad gäller antal och kvalitet. Tyvärr inte vad gäller pris. Kostnadsnivån för att anlita en takmontör i Stockholm ligger  en bit över riksgenomsnittet, vilket är lite av priset man får betala för privilegiet med Stockholms stora utbud. Men det betyder naturligtvis inte att man definitivt kommer att få betala mer än i övriga landet. Det är bara det att man kommer att få anstränga sig lite extra för att hitta de takmontörer som både är bra och billiga – ofta så är de antingen det ena eller det andra.

Stockholm

Sociala medier

Ett bra sätt att få tips om bra takmontörer på är genom sociala medier, främst då Facebook och Twitter. Det förutsätter ju då i och för sig att man använder sig av dessa, och dessutom har tillräckligt många vänner och bekanta där. Man kan på så vis också få en viss uppfattning om vad man kan tänkas behöva betala, genom att höra vad det hela kostade för andra. Har man tur kan man redan här hitta en takmontör som verkar strået bättre och/eller vassare än de andra, men ofta kommer det nog snarare att bli så att man får flera intressanta takmontörer rekommenderade för sig.

För den som inte använder sociala medier

Men alla använder vi inte Facebook eller Twitter, och en del av de som gör det har helt enkelt inte bekanta som har någon erfarenhet av takmontörer. Då får man i stället anstränga sig lite extra, och med tanke på den stora mängden takmontörer i Stockholmsområdet kan det ta rätt så mycket tid i anspråk. Lyckligtvis finns det sajter som listar olika företag efter region och verksamhetsområde, som i alla fall gör det lite enklare att hitta alla de takmontörer som finns i Stockholm. Men problemet är då där att det är så otroligt många, och att läsa på om dem alla är helt enkelt omöjligt. Man får gå lite på magkänslan, och kolla närmare på så många som man tycker att man har tid med.

Granska noggrant

Men oavsett vilket sätt man får fram sina takmontörer på så ska man granska dem noggrant. I Stockholm kan nämligen företag försvinna i mängden på ett sätt som inte skulle fungera i Falun. Å andra sidan, de företag som är mindre bra kommer att uppmärksammas rejält på nätet, i olika hus-forum exempelvis. Att på så sätt sålla bort i alla fall de takmontörer som är helt inkompetenta är inte speciellt svårt, och det behöver inte ta speciellt lång tid att få fram en hanterbar lista med takmontörer som alla verkar lovande. Sedan är det bara att välja och vraka, och begära in offerter från så många som man vill.

Anlita takmontör